Ook zware schorsing voor Gentenaar? Hij verdient dat het meest

Ook zware schorsing voor Gentenaar? "Hij verdient dat het meest"

03-04-2017 16:00

De wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge werd een ware slijtageslag, er vielen heel wat harde overtredingen te betreuren. François Colin van De Witte Duivel vond dat ref Bart Vertenten het niet slecht deed, al vergat hij wel twee spelers uit te sluiten.

Colin zag bij geen enkele van de twee ploegen voetballende intenties. "Het gedrag van de trainers is niet normaal. Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme hadden hun spelers opgedraaid tot aan het gaat je en dan krijg je zo’n wedstrijden. Je kan het hen moeilijk kwalijk nemen. De voorsprong van negen punten van Club Brugge op AA Gent dreigde in 90 minuten tot twee puntjes te verschrompelen. Het was voor beide kampen alles of niets. Dat is niet normaal."

Vertenten heeft volgens Colin geen slechte match gefloten, hoewel dat her en der wordt beweerd. "het was weer de scheidsrechter geweest. Als twee ploegen met dergelijke instelling het veld betreden, is elke referee kansloos. Blauw-zwart besliste om zonder zijn geblesseerde buitenspelers alles op kracht te zetten en de Buffalo’s gingen maar al te graag op die aanbieding in. Bart Vertenten deed het alles bij elkaar niet zo slecht. Hij hield de match redelijk onder controle."

Vertenten liet zich maar op enkele foutjes betrappen. "Het was sneu, maar niet erg verstandig, voor Troost-Ekong om in enkele minuten twee terechte maar vrij onschuldige gele kaarten te pakken. Poulain had altijd rood moeten krijgen, maar de speler die het meest een uitsluiting verdiende was Coulibaly. Herbekijk de wedstrijd en twee gele en één direct rode kaart waren niets te veel geweest."