De Mos gaat confrontatie aan met Vanhaezebrouck: Ik ben in zijn hoofd geraakt

De Mos gaat confrontatie aan met Vanhaezebrouck: "Ik ben in zijn hoofd geraakt"

25-03-2017 14:15

Aad de Mos wordt maandag zeventig jaar, maar draait nog altijd mee als analist bij VTM. In die hoedanigheid heeft hij al veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd, ook bij AA Gent.

De Mos liet vorig seizoen fijntjes weten dat de code van AA Gent gekraakt is. Hij neemt een opvallend voorbeeld om zijn theorie te staven. "Dat is laatst nog gebleken, bij Gent-Mechelen. Mechelen had genoeg aan een gelijkspel, maar ik had voorspeld dat ze beter hadden verloren van Anderlecht de week ervoor, waardoor ze in Gent moesten winnen. Want dan moesten ze wel vooruit spelen. Zoals Club indertijd en Genk drie dagen daarvoor met drie spitsen de code hadden gekraakt. Maar Yannick Ferrera had daar de spelers niet voor. Ik wist vooraf: game over!", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De Mos heeft eerder ook gesteld dat coach Hein Vanhaezebrouck zichzelf belangrijker vindt dan de spelers. Daar neemt hij helemaal niets van terug. "Dat is heus doordacht. Ik volg alles minutieus en informeer me off the record. Ik zag hoe het in die maand escaleerde. Hij kon niet ongestraft blijven rommelen. Dat hij reageerde met: Ach, De Mos is met pensioen... Dat geeft alleen aan dat ik in zijn hoofd was geraakt. En dat was de bedoeling.