Blijft Anderlecht berooid achter?  'Geen akkoord met Teodorczyk'

Blijft Anderlecht berooid achter? 'Geen akkoord met Teodorczyk'

14-03-2017 08:00

Lukasz Teodorczyk is dit jaar zonder meer dé sensatie van de Jupiler Pro League. De Poolse spits van Anderlecht scoort met de ogen dicht, Anderlecht zou hem dankzij een optie in het huurcontract kunnen kopen voor 4,7 miljoen euro. Al moet de Pool dan zelf wel meewerken...

Anderlecht zit in een lastige situatie, want Teodorczyk is door zijn schitterende statistieken bijna zeker deze zomer weg. Teo vraagt zich dan ook af of het wel zin heeft om een akkoord te tekenen met Anderlecht. Zijn eigenaar Dynamo Kiev wil hem uiteraard liever zelf verkopen aan een topclub.

Makelaar Marcin Kubacki is erg duidelijk in Het Nieuwsblad. "Die aankoopoptie? Het is nog niet eens zeker dat Anderlecht met Teo tot een akkoord komt over zijn contractduur en salaris. Lukasz moet ook aan zijn toekomst denken. Dynamo Kiev hoopt zelfs een beetje dat het akkoord met Anderlecht afspringt, want dan kunnen zij hem verkopen. Dat is hun enige kans om nog geld te verdienen aan Teodorczyk. Ach, we zien wel. Spelen voor Kiev zal hij nooit meer doen, want de coach heeft hem daar nooit echt gesteund."

Voorzitter Ihor Surkis is ondertussen niet al te blij met de uitleenbeurt. "Natuurlijk zien we de cijfers van Teo bij Anderlecht. Natuurlijk hebben we spijt van die uitleenbeurt. De vraag is of Teodorczyk dat hier ook gekund zou hebben. Hij werd uitgeleend op vraag van onze coach Rebrov. Meer nog, Rebrov wilde verlost zijn van Teo. Daarvoor ga ik hem toch eens bij mij moeten roepen..."