Ramos wéér reddende engel voor Real Madrid, Mertens scoort

07-03-2017 22:53
1

Real Madrid stond een helft lang te bibberen, maar staat uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig in de kwartfinale van de Champions League. Ook het tweede duel met SSC Napoli werd gewonnen (1-3).

Sergio Ramos, wie anders, was de grote man bij De Koninklijke. Hij draaide een 1-0 achterstand in het eerste kwartier na rust hoogstpersoonlijk om in een 1-2 voorsprong. Twee keer kopte hij een hoekschop tegen de touwen. Daardoor kon Real in het laatste half uur met alle rust op het veld in San Paolo staan.

Dat was de eerste 45 minuten zéker niet het geval. Napoli wist dat het met tenminste twee doelpunten verschil moest winnen en trok gepassioneerd ten aanval. Kansen van Mertens, Marek Hamsik en Lorenzo Insigne leidden in het eerste kwartier tot niets. Real kon zich in die fase slechts beperken tot verdedigen.

De verdiende 1-0 viel in de 24ste minuut. Een schitterende Napoli-aanval kwam via Insigne en Hamsik bij Mertens, die in de verre hoek raak schoot. Napoli was zelfs dicht bij de 2-0 toen opnieuw Mertens de paal raakte. Real wankelde, maar kon na rust dankzij Ramos alsnog opgelucht ademhalen. Invaller Alvaro Morata maakte de de voor Real ontspannen tweede helft in blessuretijd compleet (1-3).

De 1-0 van Mertens:

De 1-1 van Ramos:

De 1-2 van Ramos: