Antwerp mag de tweede periodetitel vieren na duizelingwekkende slotfase

26-02-2017 17:54

Antwerp heeft de klus dan toch geklaard. In een bijzonder spannende wedstrijd won het met 1-0 van Lommel United. Daardoor wint het ook de tweede periodetitel. Lierse kon in eigen huis namelijk niet winnen van Roeselare.

Lierse 1 – 1 Roeselare
Na een kwartier voetballen kon Lierse al beginnen dromen van die periodetitel. Een corner van Manuel Benson zorgde voor problemen bij doelman Jo Coppens, die de bal pas achter de doellijn kon pakken.

Roeselare kwam wel een paar keer in het stuk voor, maar het was vooral Lierse dat het overwicht had. Na de pauze kreeg Dylan De Belder tot twee keer toe dé kans om de periodetitel helemaal veilig te stellen. Scoren kon hij niet.

Dat werd Lierse nog fataal. Tien minuten voor tijd maakte Florent Stevance er 1-1 van. Antwerp mocht dus absoluut niet winnen als Lierse de tweede periodetitel wilde pakken. The Great Old echter, dat kon wel voor de winst zorgen.

Antwerp 1 – 0 Lommel United
Antwerp had nog een kansje op die tweede periodetitel. Dan mocht Lierse wel niet winnen en moest Antwerp zelf de klus klaren. Tegen Lommel United had had echter bijzonder moeilijk. The Great Old was wel baas, kansen bij de vleet, maar de netten konden de Antwerpenaren niet doen trillen.

Het ging van kwaad naar erger toen Antwerpen wel twee keer kon scoren. De doelpunten werden echter afgekeurd. Antwerp bleef kansen krijgen, maar Lommel United bleef overeind. Toen enkele minuten voor tijd Lierse nog een gelijkmaker slikte, was dat het signaal voor Antwerp om helemaal door te drukken.

Dat zorgde uiteindelijk dan toch voor die verlossende treffer. Één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Antwerp een strafschop. Geoffry Hairemans klaarde de klus en bracht het Antwerpse publiek aan het dansen.