UPDATE: 'Rode Duivels krijgen nieuwe hulp, Van Buyten trekt naar KBVB'

UPDATE: 'Rode Duivels krijgen nieuwe hulp, Van Buyten trekt naar KBVB'

13-02-2017 16:01
3

Wat al weken in de lucht hing, is nu gefinaliseerd: Daniël Van Buyten is niet langer de sportieve adviseur van Standard Luik. Beide partijen gaan per direct uit mekaar, meldt de club op de eigen website. Van Buyten werd de voorbije weken stevig op de korrel genomen, niet in het minst door de fans.

In het officiële bericht op de webstek staat te lezen dat de oud-international in samenspraak met voorzitter Bruno Venanzi besloten heeft zijn functie neer te leggen. 'Het sportieve beleid van Standard zal exclusief toevertrouwd worden aan sportief directeur Olivier Renard, die direct rekenschap zal afleggen aan de voorzitter vanaf vandaag', luidt de verklaring verder. Standard wenst Van Buyten al het beste toe in het vervolg van zijn loopbaan.

Zo komt er na zeventien maanden een einde van de heerschappij van de ex-verdediger op Sclessin. Big Dan werd destijds binnengehaald om dankzij zijn internationale ervaring een stabiel beleid uit te bouwen bij Standard. Door heel wat perikelen met makelaars, waaronder Christophe Henrotay, kwam hij echter steeds meer in het oog van de storm terecht. Zondag schreeuwden de fans nog om zijn ontslag in de wedstrijd op Waasland-Beveren. Dat heeft dus blijkbaar gerendeerd.

Update 16.01: Van Buyten zal mogelijk niet lang moeten zoeken naar een nieuwe job. De doorgaans goed geïnformeerde journalist Sacha Tavolieri meldt dat het ontslag al langer verwacht werd. Van Buyten zou momenteel bezig zijn aan zijn cursus om coach te worden. In de nabije toekomst krijgt hij dan een job bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Een taak als assistent-trainer bij de Rode Duivels lijkt dus niet uitgesloten.