'Anderlecht weigert ook lucratief bod van Crystal Palace'

'Anderlecht weigert ook lucratief bod van Crystal Palace'

31-01-2017 07:36
2

Kara Mbodji wil weg. De Senegalees is aan een sterk seizoen bezig en dat leverde veel interesse op uit de Premier League. Anderlecht wil zijn sterkhouder echter niet kwijt. Na Leicester City werd ook Crystal Palace wandelen gestuurd.

The Eagles staan er niet goed voor in de Premier League en zoeken versterkingen om de degradatie af te wenden. De ploeg van Christian Benteke heeft twaalf miljoen euro veil voor de verdediger. Kara wil graag naar Engeland, maar voorlopig houdt Anderlecht het been stijf. Naar verluidt wilde Herman Van Holsbeeck wel verkopen, maar stelde onder meer trainer René Weiler zijn veto.

De Zwitser vindt Kara onmisbaar als leider van de defensie en wil af van het idee dat paars-wit elke transferperiode één of meerdere sterkhouders moet vervangen. Daarin krijgt Weiler de steun van sterke man Alexandre Van Damme. Als er geen vervanger klaarstaat, mag Kara niet weg. Het gebeurt niet vaak dat een Belgische club zulke bedragen weigert op een centrale verdediger.

Kara is in ieder geval niet opgezet met ontwikkelingen. Hij vertoeft na de Afrika Cup nog in Senegal en is niet van plan snel terug te keren. Op zijn 27e ziet hij deze kans als een uitgelezen mogelijkheid om zijn Premier League-droom waar te maken.