'Geslaagde zomeraankoop gaat Oostende vijf miljoen euro opleveren'

'Geslaagde zomeraankoop gaat Oostende vijf miljoen euro opleveren'

31-01-2017 07:01

Oostende haalde afgelopen zomer Landry Dimata weg bij Standard. De talentvolle aanvaller kreeg in Luik geen kans, maar in Oostende toonde hij snel zijn potentieel. Dat zag ook Wolfsburg en de Duitsers willen vijf miljoen euro betalen voor de jonge spits, meldt Het Nieuwsblad.

Dat is maar liefst het tienvoudige van wat Oostende zes maanden geleden neertelde om Dimata naar de Versluys Arena te halen. In negentien competitiewedstrijden was hij goed voor acht doelpunten en twee assists. Als 19-jarige hield hij gelauwerde spitsen als Gohi Bi Cyriac en Joseph Akpala op de bank. Knowledge Musona verschoof naar links.

KV Oostende torst momenteel 23 miljoen euro schulden door de vele investeringen. Een lucratieve deal is daarom welkom. Naast Wolfsburg meldde ook een Premier League-club zich, maar de Duitsers is bereid om Dimata nog een halfjaar bij Oostende te laten. En dat klinkt als muziek in de oren. "Ik garandeer je dat Dimata straks speelt op Genk", stelt sportief directeur Luc Devroe in bovengenoemde krant.