Hiddink houdt grote lofzang over jubilaris Simons: ''Dit is fenomenaal''

Hiddink houdt grote lofzang over jubilaris Simons: ''Dit is fenomenaal''

27-01-2017 18:06

Timmy Simons speelde van 2005 tot 2010 voor PSV. Hij werkte bij de Nederlandse topclub één seizoen samen met Guus Hiddink. De Nederlandse coach is vol lof over Simons, die zondag zijn 1000e officiële match uit zijn loopbaan gaat spelen.

Hiddink kon het bijna niet geloven toen hij door Het Laatste Nieuws op de hoogte werd gebracht van het bijzondere jubileum. "Dat is echt exceptioneel. Een paar keepers hebben het wellicht ook gedaan, maar als speler is dit fenomenaal. Niet alleen verzamelde hij al die wedstrijden, ook levert hij vandaag nog steeds een bijdrage met zijn prestaties'', reageert Hiddink tegenover de krant.

Simons werd direct kampioen bij PSV en volgens Hiddink had onze landgenoot een belangrijke aandeel. "Timmy was een fantastische atleet, maar ook door zijn persoonlijkheid had hij een hele grote invloed. Niet door opvallend en duidelijk aanwezig te zijn, maar hij zorgde er op zijn manier voor dat de mensen automatisch goed naar hem luisterden. Hij was erg goed voor de jonge jongens en bracht een prima evenwicht in het team. Op cruciale momenten ging hij ook scoren. Vaak penalty's. Dan kon je al rustig gaan zitten op de bank met de armen over elkaar (schaterlacht)'', aldus de Nederlander.

De 70-jarige Hiddink werkte tijdens zijn imposante loopbaan samen met de grootste sterren, maar is ook Simons nooit vergeten. "Hij is me al die tijd heel goed bijgebleven. Ik heb met veel grote jongens gewerkt. Van Romario en Raul tot Bergkamp en Drogba. De vedettes, zeg maar, die altijd in de spotlights stonden. Net die spelers wisten precies hoe belangrijk een type Simons achter hen was. Timmy werd bij ons enorm gewaardeerd. Hij was een brave jongen in de goeie zin van het woord, maar als hij sprak kreeg hij wel oren. Af en toe nam hij het podium en toen werd het stil", besluit Hiddink de lofzang voor de 40-jarige Simons.