OFFICIEEL: Doelman van Standard gaat minuten verzamelen in Nederland

OFFICIEEL: Doelman van Standard gaat minuten verzamelen in Nederland

19-01-2017 10:32

Standard neemt tijdelijk afscheid van Senne Vits. De twintigjarige doelman gaat voor de rest van het seizoen op huurbasis voor MVV Maastricht spelen. Dat bevestigde de Nederlandse tweedeklasser donderdag.

'Naar verwachting kan hij aansluiten bij de wedstrijdselectie voor de topper tegen VVV Venlo, zondag 22 januari aanstaande', klinkt het op de officiële website van MVV Maastricht.

De Nederlanders zijn alvast blij met de adelbrieven van Vits. 'De 1,88 meter lange Belg is een talentvolle doelverdediger die in 2015 zijn debuut maakte voor de Belgische nationale ploeg Onder 19. Hij doorliep de jeugdopleiding van OH Leuven en stapte in juli 2015 over naar de Waalse club. Daar heeft hij nog een contract tot einde van het huidige seizoen.'

Geruime tijd in beeld
Trainer Ron Elsen is door de komst van Vits een tevreden man: "Senne is al geruime tijd in beeld bij MVV Maastricht. Ik ben blij dat we hem nu naar Maastricht hebben kunnen halen. Hij is een jonge doelman, die niet voor niks zijn caps in België Onder 19 heeft verdiend. Hij is talentvol en gaat de concurrentie aan met onze huidige doelmannen Bo Geens en Mikolaj Smylek."

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017