Belgische club aast op Mboyo: Niet bang voor een uitdaging

Belgische club aast op Mboyo: "Niet bang voor een uitdaging"

18-01-2017 08:15
2

Rond Ilombe Mboyo is het momenteel wel erg stil. De spits wekt bitter weinig interesse na anderhalf jaar inactiviteit bij FC Sion. Alleen de naam van Union lekte al uit. Mboyo vertelt dat hij naar alles wil luisteren.

Zijn manager Fouad Ben Kouider was nochtans duidelijk. Union interesseert hen niet. De voormalige Rode Duivel wil dat graag toch even nuanceren. "Ik heb geen contact gehad met Union, maar iedereen heeft het recht om geïnteresseerd te zijn", luidt zijn reactie in Het Laatste Nieuws.

Mboyo wil niet zeggen dat hij Eerste Klasse B te min vindt. "Ik ga hier geen deuren dichtgooien. Presenteer me een sportief plan en ik zal luisteren - ik ben niet bang voor een uitdaging. De club die me een kans geeft, zal ik helpen met mijn ervaring en mijn kwaliteiten. Ik verzeker je: voor die club zal ik alles geven."

Duur zal de spits zeker niet zijn. "Als geld mijn drijfveer zou zijn, bleef ik nog anderhalf jaar in Sion. Ik kan er achteroverleunen, in een mooi landschap, maar daar heb ik geen zin in. Ik leef voor het voetbal. Stel dat ik morgen stop, dan ga je me overmorgen met mijn vrienden op straat zien spelen. Voetbal is mijn passie - ik ga het spelletje nooit beu geraken. Het enige wat ik vraag, is een kans. Huur me zes maanden en maak dán de balans op."