UPDATE: 'BBC bevestigt opmerkelijke transfer voor Memphis'

UPDATE: 'BBC bevestigt opmerkelijke transfer voor Memphis'

18-01-2017 14:37

Manchester United en Olympique Lyon zijn met elkaar aan het onderhandelen over de transfersom voor Memphis Depay. Ondertussen heeft de aanvaller zelf wel al een akkoord bereikt met de Franse club. Het is voor Memphis dus wachten tot beide clubs groen licht geven voor een transfer.

Het Franse L'Équipe meldt woensdag dat Memphis persoonlijk akkoord is met de Franse grootmacht, waardoor de transfer nu in handen ligt van de clubs. Memphis kwam een contract tot 2019 overeen. Lyon bood bij United eerst een bedrag van twaalf miljoen euro en daarna van vijftien miljoen euro. In beide gevallen kreeg het nul op het rekest. De club gaat nu een bod doen van maar liefst zeventien miljoen euro. Het is de vraag of United bereid is Memphis voor dat bedrag te laten gaan, want de Engelsen willen een bedrag dat zo dicht mogelijk bij dertig miljoen euro ligt.

United betaalde in 2015 ruim dertig miljoen aan PSV voor de transfer van de Nederlandse international. In Engeland kon hij echter niet overtuigen en nu zit Memphis vaker op de tribune dan hem lief is. United is bereid mee te werken aan een transfer, maar wil hem niet voor een appel en een ei laten gaan. 

Update 14.36: Ook de doorgaans zeer betrouwbare BBC meldt dat de kans steeds groter wordt dat Memphis Depay in januari naar Olympique Lyon verkast. De Franse club heeft inmiddels drie aanbiedingen gedaan, waarvan de laatste het hoogst was: zeventien miljoen euro. Manchester United heeft het bod nog niet geaccepteerd.