'Westerlo wil het behoud verzekeren met spits van Club Brugge'

'Westerlo wil het behoud verzekeren met spits van Club Brugge'

07-01-2017 12:30

Westerlo en Moeskroen gaan strijden voor het behoud, dat is ondertussen wel duidelijk. De kloof met de rest van de competitie is behoorlijk groot, maar Westerlo wil die heel graag dichten.

Dat zou bijvoorbeeld kunnen met de komst van een scorende spits. Westerlo denkt daarbij concreet aan Carlos Strandberg. Strandberg werd pas gehaald door Club Brugge, maar met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby en Wesley Moraes in de kern gaat hij niet meteen een basisplaats krijgen. Het Laatste Nieuws weet dat Westerlo van de gelegenheid gebruik wil maken om hem wél minuten te geven, al hebben de Kemphanen met Obbi Oularé (ex-Club Brugge) een ander ijzer in het vuur.

In diezelfde krant is Michel Preud'homme duidelijk. Een uitleenbeurt voor Strandberg, daar valt absoluut over te praten. "Het is zo dat we met Vossen, Diaby en Wesley al drie centrumspitsen hebben. Dus gaan we eind januari samen met Carlos beslissen wat we doen. Blijft hij met de mogelijkheid dat hij niet veel zal spelen en zelfs niet geselecteerd zal zijn? Of wil hij het volgende half jaar effectief speelminuten verzamelen? Dat heb ik hem ook zo uitgelegd."