Axel Witsel? Ik heb dat ventje nooit kunnen uitstaan

  "Axel Witsel? Ik heb dat ventje nooit kunnen uitstaan"

  vrijdag 6 januari 2017 om 09:00

  De transfer van Axel Witsel naar China leidt tot gemengde reacties. Veel fans hebben geen begrip voor zijn opvallende keuze. Ook Herman Brusselmans rekent zich daarbij.

  Brusselmans vertelt in Het Laatste Nieuws dat hij Witsel maar een overschatte speler vindt. "Twintig miljoen? Waarom geen tweehonderd miljard? Axel Witsel, namelijk, is een schim, die eigenlijk niet bestaat, en wat vroeger Axel Witsel heette, was een ietwat dommig uit de ogen kijkende koekenbakker die gespecialiseerd was in passjes opzij en passjes achteruit, en die niet veel beter kon voetballen dan de doorsnee middenvelder in Eerste Provinciale, en die door de dombo's, de nitwits, en de anti-kenners beschouwd werd als een uitzonderlijk talent, en jongens toch, als er één klojo heeft rondgelopen op onze velden die géén uitzonderlijk talent was, dan was het wel die Witsel."

  Brusselmans is het beu dat het geld regeert binnen het voetbal. "Ik heb dat ventje nooit kunnen uitstaan. Dat hij in de dictatuur die China is zoveel poen gaat verdienen dat hij die niet verstouwd krijgt in duizend gouden vrachtwagens, het zal me aan m'n kont roesten, en niettemin zal ik ervoor blijven pleiten dat het onzinnige gedoe van vraag en aanbod maar 'ns een halt moet toegeroepen worden. Er moeten financiële plafonds geïnstalleerd worden die verhinderen dat voetballers meer dan 3.000 euro per maand verdienen. Alle malafide makelaars, die het hele ridicule voetbalwereldje naar de kloten helpen, moeten in pek en veren naar het meest onherbergzame onbewoond eiland ter wereld verbannen worden."

  Veel geld of niet, Witsel zal niet bepaald in ideale omstandigheden kunnen voetballen. "Toch heeft het ook iets komisch. Ik bedoel, zie je die hele Witsel al rondlopen op aftands Chinees gras, omringd door klompvoeten, halve knieën, en gele slechtzienden? Z'n passjes opzij en achteruit zullen daar voor een enorm rendement zorgen, en als ik eraan denk hoe hij in het Mandarijns wordt toegejuicht door een bende kwaak kwaak roepende Chinese supporters, dan schiet ik in de lach."

  Poll

  Denken jullie dat Witsel een slimme keuze maakt door naar China te trekken?

  (679 stemmen)

  Plaats een reactie

  Corleone +43
  vrijdag 6 januari 2017 om 09:58
  Gaat die gast het echt hebben over onuitstaanbare ventjes?
  Vind ik leuk
  Riquelme +458
  vrijdag 6 januari 2017 om 10:32
  We zullen maar niet vragen wat die mens rekent voor zijn waardeloze columns zeker?
  Vind ik leuk
  Antwrp +2
  vrijdag 6 januari 2017 om 15:11
  Dat is nu precies hetzelfde dan wat ik er over denk. Dit zal de Rode Duivels alleen maar ten goede komen. Nu nog iets vinden voor Marouane (elleboog) Fellaini.
  Vind ik leuk
  vrijdag 6 januari 2017 om 16:21
  Herman Brusselmans? Ik heb dat ventje nooit kunnen uitstaan
  Vind ik leuk
  Gette +0
  vrijdag 6 januari 2017 om 17:50
  Brusselmans heeft wel gelijk hoor, het is door onderandere de grote Witsel dat België op het EK niet verder is geraakt,nee.... Witsel eruit en een vooruit voetballende erin aub....waarom geen topclub op zijn leeftijd waar je sportief nog iets betekend......
  Zal daar goe zitten in het verre China.....
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  "Axel Witsel? Ik heb dat ventje nooit kunnen uitstaan"