KVO wint thriller tegen Tubize na strafschop in laatste minuut van verlengingen

30-11-2016 22:34

Wat een makkie leek te worden voor KV Oostende, werd het dan toch niet. De Kustploeg kende heel wat problemen met FC Tubize. Na negentig minuten voetballen stond het nog steeds gelijk. Verlengingen waren dus nodig.

KV Oostende begon vlammend aan de partij. Een blitzstart zorgde na één minuut voetballen al voor een doelpunt. Gohi Bi Cyriac kon de 0-1 op het scorebord zetten. Tien minuten later kreeg Tubize een strafschop maar Mamadou Diallo plaatste de bal naast de kooi van Didier Ovono.

AFC Tubize ging voor die gelijkmaker, al kwam het niet verder dan hoge ballen. KV Oostende kreeg ook nog enkele kleine kansen, maar zonder succes. Het weireldploegsje ging met een 0-1 stand de rust in.

De tweede helft begon net zoals de eerste voor KVO, met een doelpunt. Cyriac kon Tubize alweer verslaan. Deze keer met zijn tweede van de avond. Maar de thuisploeg liet de kopjes niet zakken en ging voor een doelpunt. Tien minuten na de rust kreeg het die na een strafschopfout van Kévin Vandendriessche, die rood kreeg. Sega Keita zette de penalty om.

Thriller
Het werd zelfs nog 2-2. Amper twee minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Megan Laurent kon de gelijkmaker in doel koppen na een knappe vrije trap. De wedstrijd werd ineens bijzonder spannend.

Tegen alle verwachtingen in werd het zelfs nog 3-2. Tubize profiteerde en kwam een halfuur voor het einde van de partij op voorsprong. KVO bleef echter niet bij de pakken neerzitten. Enkele minuten later werd het 3-3 na een doelpunt van Nicklas Pedersen.

De wedstrijd bleef aan een hoog tempo vooruit gaan. Tubize kreeg zelfs de beste kansen. Tot twee keer toe ontsnapte KVO aan een nieuwe achterstand. Didier Ovono werd twee keer de redder van de kustploeg. Na negentig minuten voetballen stond het nog steeds gelijk, waardoor verlengingen nodig waren.

Verlengingen
In de verlengingen was het vooral KV Oostende dat aan de beurt kwam. De Kustploeg kreeg enkele goede kansen. Op het doelpunt was het uiteindelijk wachten tot de allerlaatste minuut van de partij. KVO kreeg nog een strafschop. Sébastien Siani vermeed uiteindelijk een strafschoppenserie met het late doelpunt.