Ex-Profvoetballer Van Het Jaar kiest voor amateurs: Hij gelooft in ons project

Ex-Profvoetballer Van Het Jaar kiest voor amateurs: "Hij gelooft in ons project"

15-09-2016 12:17

White Star heeft recent voor een stunt van formaat gezorgd. De club van John Bico heeft namelijk Mémé Tchité naar Brussel gehaald. Bico vindt dat niet zo vreemd. Het bewijst dat zijn club een uitstekend project heeft.

White Star kreeg geen licentie om op profniveau te spelen. In plaats van de Eerste Klasse A wordt het dus de hoogste amateurklasse voor White Star. Toch heeft het Tchité kunnen strikken. "Tchité heeft bij ons getekend omdat hij in ons project gelooft. We krijgen veel kritiek in de media, maar spelers weten dat er hier hard gewerkt wordt en dat ze hier beter worden. Waarom zouden voetballers van zijn kaliber anders voor ons kiezen? Dat heeft te maken met mond-tot-mond-reclame. Ze vertellen dat door", vertelt Bico in Sport/Voetbalmagazine.

Bico is in ieder geval heel tevreden over de mentaliteit van zijn nieuwe aanwinst, die transfervrij werd gehaald. "We weten dat Tchité van een hoger niveau is dan de meeste van onze spelers, maar hij is even nederig als zijn palmares groot is. Een ernstig man die zichzelf niet al te zeer au sérieux neemt."

Tchité is niet de enige ex-profvoetballer bij White Star. Ook Kevin Tapoko (22, ex-OHL en Moeskroen), Axel Bossekota (27, ex-Cercle) en Abderrahman Kabous (33, voormalig Marokkaans international en ex-CSKA Sofia) zijn er momenteel actief.