Ik geloof nu echt dat Antwerp me heeft aangetrokken om Union te verzwakken

"Ik geloof nu echt dat Antwerp me heeft aangetrokken om Union te verzwakken"

03-08-2016 10:21

Cédric Fauré heeft besloten om terug te keren naar Union Sint-Gillis. De spits zat zonder contract nadat dat ontbonden werd bij Antwerp. Hij zette zijn handtekening onder een éénjarig contract met optie bij de Brusselse club.

De Franse spits speelde vorig seizoen nog voor Union, maar besloot in januari om de club in te ruilen voor Antwerp. Die transfer draaide uiteindelijk op niets uit. Hij geraakte er maar niet in de basis en The Great Old ontbond zijn contract dan op het einde van het seizoen. Hij keert nu terug naar zijn ex-ploeg Union. Dat meldt de club op de officiële website.

"Zoals ik onlangs in een interview met een tijdschrift zei, éénmaal je geproefd hebt van Union, wil je steeds terugkomen", klinkt het in een reactie. "In de sport in het algemeen en in het voetbalmilieu in het bijzonder, moeten we soms keuzes maken die niet de beste blijken te zijn. Men is niet altijd meester van zijn lot. Ik geloof echt vandaag dat Antwerp FC me vooral aangetrokken had met de bedoeling Union te verzwakken."

"Toen ik mijn instemming gaf, had de directie van Union reeds een andere spits aangeworven, en kort na mijn handtekening, is er een derde aan toegevoegd. Union maakte iedereen bang, en terecht. Ik wist dat de verplaatsing naar het Dudenpark zeer moeilijk zou worden voor Antwerp en dat werd bevestigd. Ik stond op scherp door mijn vroegere fans en dit is heel normaal."

"Vandaag wil ik hen gewoon zeggen dat ik spijt heb van mijn keuze en ik hoop dat ze me weer volop gaan steunen, tenminste als ik het verdien. Ze moeten weten dat ik in ieder geval erg blij ben om terug te zijn", besluit hij.