Ex-Rode Duivel vindt geen ploeg meer: Ik luister naar elk voorstel

Ex-Rode Duivel vindt geen ploeg meer: "Ik luister naar elk voorstel"

07-07-2016 09:37

Hoe zou het nog zijn met Gill Swerts? Blijkbaar niet zo heel goed. De 33-jarige ex-Rode Duivel wil niet stoppen en zoekt een nieuwe ploeg, maar dat verloopt zeer moeizaam.

Het Engelse Notts County liet zijn contract aflopen, sindsdien onderhoudt hij zijn conditie bij RKC Waalwijk. Swerts wilde de voorbereiding meemaken bij zijn nieuwe club, maar dat is niet gelukt.

"Dit is een heel frustrerende situatie. Wanhopig ben ik zeker nog niet, maar het feit dat ik mezelf de voorbije weken ook bij verschillende clubs in de regio aanbood om mee te trainen en zelfs dát onmogelijk is, stemt me allerminst tevreden. Stilzitten doe ik in tussentijd niet. Ik loop en fitness op mijn eentje en op uitnodiging van Zephnad Wattimury, ex-speler van ondermeer FC Groningen en nu eigenaar van KIFA-Pro, kon ik eind juni deelnemen aan een wedstrijd voor spelers zonder contract tegen Shaktar Donetsk", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Die match tegen Donetsk ging kennelijk lang niet slecht. "Hoewel ik net terug was van vakantie hield ik het negentig minuten vol tegen een sterk elftal, maar het was wel duidelijk dat ik meer minuten en matchritme nodig heb. Ik speelde een helft centraal in de defensie en een in het middenveld omdat dat ook de posities zijn die ik de voorbije jaren invulde."

Luisteren naar elk voorstel
"Ik ben nog heel gretig en heb, ondanks mijn leeftijd, nog zeker 2 à 3 seizoenen op hoog niveau in me. Of ik mogelijk beschouwd word als een dure vogel omdat ik enkel nog maar in het buitenland heb gespeeld? Het zou vreemd zijn als men enkel op basis van vermoedens zou oordelen, want ik ben bereid te luisteren naar elk voorstel. Het liefst nog op een zo hoog mogelijk niveau."