De Mos is het dit keer eens met Wilmots: ''Nu stonden de spelers juist''

De Mos is het dit keer eens met Wilmots: ''Nu stonden de spelers juist''

19-06-2016 08:03

Aad de Mos had na de nederlaag tegen de Italianen veel kritiek op bondscoach Marc Wilmots. Hij zei zelfs: ''Laat mij overnemen en ik garandeer 6 op 6 tegen Ierland en Zweden.'' De Nederlandse analist is blij met het herstel van de Rode Duivels.

''In de eerste plaats vond ik de opstelling van de spelers nu juist. (grijnst) Wilmots hoeft zich niet te schamen om Het Laatste Nieuws te lezen met de raad van zijn ex-trainer (doelt op zichzelf, red.) en een ex-ploegmaat (Degryse, red.).'' 

De Mos zag dat de juiste opstelling een positief effect had op de speelwijze. ''De linies sloten veel beter bij mekaar aan en de bal ging sneller rond. Ook al was Ierland zeer matig, België liet nu een begin zien om vertrouwen te hebben voor het vervolg van het toernooi. Zo een wedstrijd winnen na alle kritiek is belangrijk'', zo zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De Nederlander denkt dat de Rode Duivels nu ook een voordeel hebben. ''Elke grote ploeg heeft tijdens een toernooi wel een slechte wedstrijd, dan komt zo'n duel als tegen Italië beter in de groepsfase voor dan in de KO-fase. De spelers zullen zich ook belangrijk voelen omdat er naar hen geluisterd is'', aldus De Mos.

Hij wilde tot slot nog even specifiek de aandacht richten op de sterke Thomas Meunier en de defensie. ''Bij de uitblinkers reken ik Meunier. Ik ben altijd al wat een fan van hem geweest, maar hij heeft nu zijn plaats afgedwongen. De verdediging stond er, niemand praat nog over Kompany.''