In het kort: nieuwe coach voor Musonda en IJsland-coach stopt

In het kort: nieuwe coach voor Musonda en IJsland-coach stopt

09-05-2016 23:28

Op de redactie van VoetbalPrimeur.be komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nieuwe coach Betis
Real Betis heeft Gus Poyet aangesteld als nieuwe trainer. De 48-jarige Uruguayaan is bij de Spaanse club de opvolger van Juan Merino. Poyet heeft voor twee seizoenen getekend bij de club waar Charly Musonda dit seizoen onder contract staat.

Lagerbäck stopt

De IJslandse voetbalbond moet na het EK in Frankrijk op zoek naar een nieuwe bondscoach. Lars Lagerbäck heeft namelijk te kennen gegeven dat hij na het toernooi stopt. "Het was een heel moeilijk besluit, maar ik moet toegeven dat ik er niet jonger op ben geworden", luidt de uitleg van de Zweed.

West Ham: nu al 'uitverkocht'
West Ham United betrekt na dit seizoen het Olympisch Stadion in Londen. The Hammers ruilen hun Upton Park dus in voor een veel groter stadion. Maar álle seizoenkaarten voor het Olympisch Stadion zijn nú al verkocht. Op Upton Park konden 35.000 fans worden ondergebracht en nu zijn al 50.000 seizoenkaarten verkocht. Er kunnen 60.000 fans in het Olympisch Stadion.

Ranieri pakt award
Claudio Ranieri maakte als manager van Leicester City een heel bijzonder seizoen door. Hij werd in zijn thuisland Italië, ondanks het feit dat Leicester in de Premier League speelt, verkozen tot beste Italiaanse coach van het jaar. Hij won de Enzo Bearzot Award, een zeer prestigieuze prijs. Ranieri volgt Massimiliano Allegri op als winnaar van de prijs.

Opmerkelijke blessure Ekdal
De Zweedse voetballer Albin Ekdal heeft een opmerkelijke blessure opgelopen. Hij verwondde zichzelf zaterdag in een nachtclub, vlak voordat de definitieve EK-selectie van Zweden bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt aanstaande woensdag. De 26-jarige Ekdal liep snijwonden op, daar hij ten val kwam en een glas brak. Het is niet duidelijk hoe lang Ekdal uit de roulatie is.