Edmilson wil al zeker niet naar één Belgische club: Ben het nog niet vergeten

Edmilson wil al zeker niet naar één Belgische club: "Ben het nog niet vergeten"

21-11-2015 08:24

Na amper een half seizoen in Eerste Klasse is Junior Edmilson gegeerd wild voor vele topclubs. Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard hengelen naar de diensten van de Belgische Braziliaan. STVV lijkt zijn sterkhouder dan ook snel te gaan verliezen.

De interesse in de persoon van Edmilson is erg groot.  "Ja, dat streelt mijn ijdelheid", bekent hij in Het Belang van Limburg. "Dat wil toch zeggen dat ik dit seizoen geëvolueerd ben. Of ik vertrek? Gezien al die interesse, denk ik dat de kans eerder klein is dat ik blijf. Als zulke clubs aankloppen, zeg je niet nee. Wat er ook gebeurt, ik zal STVV eeuwig dankbaar blijven. Deze club zit voor altijd in mijn hart." 

Standard?

Ex-club Standard is een mogelijkheid, zo zou Yannick Ferrera hem graag bij de Rouches zien spelen. Al ziet Edmilson dat niet echt zitten.  "Ik ben nog niet vergeten wat ze me enkele jaren geleden (Edmilson moest toen weg wegens niet goed genoeg, red.) geflikt hebben. Dat doet nog steeds pijn", aldus Edmilson.

Een overgang naar een Belgische club is niet de enige optie. Zo gaf STVV-manager Philippe Bormans al aan dat hij voor veel ploegen te duur zou zijn. "Het buitenland kan ook hé(lacht). Ik heb nergens schrik van. Maar ik wil wel zeker zijn dat ik genoeg aan spelen toekom."