Vanderhaeghe hoopt in schoonheid afscheid te kunnen nemen van KV Kortrijk
KV Kortrijk-fans moeten Vanderhaeghen niet meer

Vanderhaeghe hoopt in schoonheid afscheid te kunnen nemen van KV Kortrijk

14-05-2015 15:35

"Van held, naar geld!", dat staat er te lezen op de spandoeken van de KV Kortrijk-supporters. Yves Vanderhaeghe werd donderdag belaagd door verschillende fans die de training kwam verstoren. Hun trainer heeft afgedaan en hij mag zo snel mogelijk zijn biezen pakken. Vanderhaeghe zelf hoopt nog op een mooi afscheid bij KVK, al zal dat niet simpel zijn.

Het was de tweede training die Vanderhaeghe gaf nadat hij bevestigde dat hij na dit seizoen de overstap naar KV Oostende zal maken. De harde kern werd opgeroepen om naar de training te komen om hun ongenoegen tegenover 'hun' coach te uiten. Sommigen probeerden zelfs het veld te bestormen.

"Dit was veruit mijn moeilijkste werkdag, maar schrik heb ik nooit gehad", vertelt Vanderhaeghe aan Sporza. "Hopelijk verloopt alles wat rustiger nu de supporters hun gevoelens kunnen uiten hebben. Liefde en haat liggen nu eenmaal dicht bij elkaar zeker? Ik weet dat ik het imago van de club geen goed doe, maar hopelijk blijven de supporters wel hun ploeg steunen de komende drie matchen. De toeschouwers zijn heel prikkelbaar, maar misschien is dat omdat ik juist altijd sociaal en joviaal geweest ben. Ik hoop nog steeds op een mooi einde hier."

"Mijn focus ligt voorlopig nog altijd voor de volle honderd procent bij KV Kortrijk. Ik heb enkel al eens gevraagd of mijn staf me naar Oostende zou willen volgen of niet, maar voor de rest denk ik nog niet aan volgend seizoen. Ook de laatste trainingen en matchen voelen absoluut niet als een verplichting aan. Ik wil hier nog vol voor gaan, samen met de ploeg."