Robben: Ik vind het goed, eindelijk een keer wat anders en niet wéér Arsenal
Rummenigge: "Een goede loting voor ons, we zijn absoluut de favoriet"

Robben: "Ik vind het goed, eindelijk een keer wat anders en niet wéér Arsenal"

15-12-2014 14:17

Bayern München neemt het in de Champions League op tegen Shakhtar Donetsk. De club uit Oekraïne is in de achtste finales de tegenstander van de Duitse titelfavoriet. Tot opluchting van Arjen Robben.

"Ik vind het goed, eindelijk een keer wat anders en niet wéér Arsenal", lacht Arjen Robben op de officiële website van Bayern München na de uitkomst van de loting. Arsenal was de afgelopen seizoenen steevast tegenstander van Bayern in de knock-outfase van het miljoenenbal. "Maar oppassen, er spelen daar een paar Brazilianen die echt goed zijn. We zullen de tegenstander goed analyseren en geconcentreerd spelen. Dan moet het lukken."

"Shakhtar Donetsk is een goede loting voor ons, we zijn absoluut de favoriet", zegt president Karl-Heinz Rummenigge. "Maar we moeten met heel veel respect aantreden. Shakhtar heeft in de groepsfase goede wedstrijden gespeeld. Het wordt in elk geval een nieuwe ervaring voor ons." Doelman Manuel Neuer kent de tegenstander niet.

"Shakhtar is de grote onbekende in de achtste finales van de Champions League, dat maakt het geen eenvoudige voorbereiding op deze wedstrijden. Maar onze trainer zal ons zeker weer van alle belangrijke informatie voorzien. Ik heb zelf nog nooit tegen deze ploeg gespeeld", aldus de doelman van de Duitse nationale ploeg.