Levende legende (41) ontneemt Giggs wereldrecord en schrijft wéér geschiedenis

Levende legende (41) ontneemt Giggs wereldrecord en schrijft wéér geschiedenis

Gepubliceerd: dinsdag 28 oktober 2014 om 10:11di 28-10-2014 om 10:11

Rogerio Ceni heeft een nieuw wereldrecord op zijn naam geschreven. De Braziliaanse doelman van São Paulo, die vooral bekend is vanwege zijn niet aflatende scoringsdrift, boekte maandag zijn 590ste overwinning in het shirt van de club.

Met de zege streeft O Goleiro Artilheiro (De Scorende Doelman) Ryan Giggs voorbij. De legendarische oud-speler van Manchester United kwam in dienst van de Engelse club tot 589 overwinningen en was daarmee de oude houder van het wereldrecord. De 41-jarige Welshman besloot afgelopen seizoen te stoppen met voetballen, Ceni plakte er op 41-jarige leeftijd nog een seizoen aan vast. Aan het einde van dit voetbaljaar, houdt ook de doelman het voor gezien.

Ceni, in 2002 wereldkampioen met de Braziliaanse nationale ploeg, speelt zijn hele carrière in dienst van São Paulo. Namens de club kwam hij 1135 keer in actie. Een prestatie op zich, maar wat de carrière van Ceni nog opmerkelijker maakt is het feit dat hij als doelman 123 keer wist te scoren. Ceni neemt bij zijn Braziliaanse werkgever vrijwel alle vrije trappen en strafschoppen. In 928 wedstrijden was hij tevens aanvoerder van São Paulo, ook dat is een wereldrecord.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws