Suarez klaar voor Barcelona: De afgelopen maanden als een bezetene getraind
El Pistolero is van schorsing af

Suarez klaar voor Barcelona: "De afgelopen maanden als een bezetene getraind"

18-10-2014 07:34

Na een lange schorsingsperiode staat Luis Suarez voor zijn officiële debuut in het shirt van FC Barcelona. Het was een race tegen de klok voor de Uruguayaan, maar een entree in het Estadio Bernabéu lijkt aanstaande.

Suarez moest vier maanden brommen vanwege zijn veelbesproken beet tijdens het WK in de schouder van Giorgio Chiellini. De oud-Ajacied mag nu echter weer spelen en kan niet wachten om aan de slag te gaan voor zijn nieuwe werkgever. "Ik heb de afgelopen maanden als een bezetene getraind. In het begin heb ik het heel moeilijk gehad."

"Ik moest me focussen op een terugkeer die ver weg leek", vervolgt Suarez in gesprek met de Telegraaf. "Maar ik ben aan de slag gegaan, heb elke dag keihard gewerkt en heb veel steun gekregen van mijn ploeggenoten bij Barcelona. Fysiek en mentaal ben ik er klaar voor. Als je me een week geleden zou hebben gevraagd of ik klaar ben voor El Clasico, zou ik nee hebben gezegd. Maar de wedstrijd met mijn land Uruguay, waarin ik alweer twee keer het net vond, heeft me het laatste zetje gegeven. Het is nu aan de trainer of hij me opstelt."