Advocaat regeert met ijzeren vuist in Servië en zet verwende sterspelers op zijspoor

Advocaat regeert met ijzeren vuist in Servië en zet verwende sterspelers op zijspoor

Gepubliceerd: woensdag 1 oktober 2014 om 16:20wo 01-10-2014 om 16:20

Dick Advocaat, bondscoach van Servië, doet voorlopig geen beroep op sterspelers Neven Subotic en Adem Ljajic. De Nederlandse keuzeheer heeft geen behoefte aan de spelers van respectievelijk Borussia Dortmund en AS Roma.

Subotic kwam in oktober van het afgelopen jaar voor het laatst in actie namens de nationale ploeg van het land, terwijl Ljajic afgelopen maand in het oefenduel met Frankrijk voor het eerst sinds lange tijd weer minuten maakte. Hij werd onder de voorganger van Advocaat, Sinisa Mihajlovic, geweerd uit de nationale ploeg van Servië. Voorlopig heeft ook Advocaat geen plek voor het duo.

"Na mijn uitwisseling van mails en berichtjes met Subotic bestaat er bij mij geen twijfel over het feit dat hij het niet leuk vindt om voor de nationale ploeg te spelen", reageert Advocaat woensdag. "Als dat het geval is, dan denk ik dat het het beste is om spelers met zo'n instelling buiten de ploeg te houden om zo te voorkomen dat zij de goede onderlinge sfeer verstoren."

"Ljajic is een goede speler, maar hij heeft een andere mentaliteit", gaat Advocaat verder. "Ik zoek naar de spelers met de juiste mentaliteit. Wat ik tot nu toe heb gemerkt is dat iedereen blij is om bij de selectie te zitten. Ik heb geen behoefte aan spelers die geen goed gevoel hebben bij het nationale team van Servië."

Een verrassing in de 24-koppige selectie van Advocaat voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Albanië is de naam van Danko Lazovic. De oud-speler van PSV en Zenit Sint-Petersburg, een goede bekende van de bondscoach, maakt indruk op Advocaat. "De passie en toewijding die hij toont zijn precies de eigenschappen waar ik naar op zoek ben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws