Voorzitter Galatasaray looft jeugdwerking van landskampioen
Ansal wil parcours als Anderlecht afleggen

Voorzitter Galatasaray looft jeugdwerking van landskampioen

16-09-2014 09:20

Met Ünal Aysal heeft Galatasaray een steenrijke voorzitter. Aysal blijkt echter niet enkel de Turkse, maar ook de Belgische nationaliteit te bezitten. De voorzitter van Galatasaray denkt er dan ook aan om in de toekomst ooit in het Belgisch voetbal te investeren.

Aysal werd in 2011 voorzitter van Galatasaray en dacht meteen aan één Belgische speler. "Toen ik 2011 de club overnam, wilde ik absoluut Matias Suarez halen. Ik heb onderhandeld met de voorzitter en hij was ook bereid om te verkopen. Maar uiteindelijk heeft hij toch geweigerd, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Met Aysal aan het roer lijkt de Turkse club veel geld uit te geven. Daar wil hij nu vanaf stappen. "Toen ik de club overnam, was Galatasaray net achtste geworden. Dat was onaanvaardbaar. Om de club snel weer op te bouwen, was er maar één ­oplossing: grote spelers halen. We hebben op korte termijn gewerkt en veel geld op de transfermarkt uitgegeven."

"Sinds vorig jaar probeer ik meer aan de lange termijn te denken. Ik investeer nu vooral in onze jeugdopleiding. De ­resultaten zal u daarvan binnen twee tot drie jaar zien. ­Anderlecht is een uitstekend voorbeeld om te volgen."

Belgisch voetbal

Een investering in België ziet Aysal wel zitten. "Ja, dat kan. Mijn mandaat als voorzitter van Galatasaray loopt tot 2016. Als ik niet herkozen word, zal ik opnieuw het meeste van mijn tijd in België doorbrengen."

"Ik blijf een voetbalfan en ik heb een zekere ervaring door mijn periode hier. Dus ja, ik zou in de verleiding kunnen komen. En waarom niet Anderlecht? Die club ligt het dichtst bij mijn huis in Sint-Genesius-Rode."