Vermeeren vergelijkt België met Spanje tijdens persco Rode Duivels

Vermeeren vergelijkt België met Spanje: “Heel veel stappen in kunnen maken”

15 juni om 14:52
Laatste update: 15 juni om 16:36

Arthur Vermeeren, de Rode Duivel van Atlético Madrid, wordt gevraagd naar zijn fysieke groei. Vermeeren benadrukt zelf dat hij fysiek is vooruitgegaan. De 19-jarige middenvelder wordt gevraagd hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen in Spanje. Vermeeren geeft aan dat er een groot verschil is tussen België en Spanje, bij Atlético Madrid krijgt het voormalige talent van Royal Antwerp FC, nog maar weinig speeltijd.

Vermeeren vertelt over zijn fysieke vooruitgang op de persconferentie van De Rode Duivels. “Voor elke training zit ik in de gym en werk ik samen met de physical coach. Aan verschillende dingen, niet alleen qua spiermassa maar ook intensiteit in de benen. Niet per se dat je meer beenspieren ziet, maar het kort en snel afzetten”, aldus Vermeeren.

Vermeeren ziet een groot verschil tussen de Jupiler Pro League en La Liga. “Het kort en snel kunnen spelen, daar zit ook heel veel verschil in met België.  Dat is iets wat je qua benen meer intensiteit moet creëren, dat gaat niet zomaar, daar moet je ook in de gym aan werken om daarmee in het veld te kunnen presteren”, meent Vermeeren.

Vermeeren wordt gevraagd hoe groot dat verschil is tussen de Jupiler Pro League en La Liga. “Ja toch wel veel meer, echt een cijfer kan ik niet geven. In België speelde ik heel veel, toen was het ook fit zijn voor de wedstrijd. Nu heb ik meer kans gehad om mij te kunnen ontwikkelen qua lichaam”, geeft Vermeeren aan.

Vermeeren sluit af door te benadrukken dat hij stappen heeft gemaakt bij Atlético Madrid. “Ik heb minder wedstrijden gespeeld, maar daardoor kan ik meer werken op training en in de gym. Daar heb ik veel stappen kunnen maken in een korte periode.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.