Goudeerlijke Vermeeren:

Vermeeren is goudeerlijk over zijn eigen EK-selectie: "Ik was een twijfelgeval"

15 juni om 13:17
Laatste update: 15 juni om 13:44

Nog twee dagen en dan is ook ons land aan zet op Euro 2024. De Rode Duivels openen hun poulefase tegen Slowakije. Of Arthur Vermeeren in die partij aan de aftrap zal verschijnen, lijkt eerder onwaarschijnlijk. Het voormalige toptalent van Royal Antwerp FC beseft dat zelfs zijn selectie even op de helling stond.

Domenico Tedesco heeft Vermeeren meegenomen naar Duitsland en dat zal voor de tiener zelf toch ook een opluchting geweest zijn. Op zijn persconferentie is hij eerlijk over de situatie. "In mijn positie was ik een twijfelgeval." Uiteindelijk zette Tedesco het licht op groen, tot grote vreugde van Vermeeren. "Ik was wel wat verrast, maar de coach gaf me veel vertrouwen."

Heeft de middenvelder zo geprofiteerd van de ingreep van de UEFA, die het maximumaantal spelers in de selecties optrok van 23 naar 26, wilde een reporter in de zaal weten. "Dat is heel moeilijk om te zeggen, dat moet je aan de coach vragen", reageert Vermeeren. Toch beseft hij zelf ook wel dat die beslissing hem geen windeieren heeft gelegd. "Voor mij wel, ik was dan nog meer een twijfelgeval geweest, daar moet ik eerlijk in zijn."

Tussen de lijnen door lijkt Vermeeren niet op een basisplek te rekenen tegen de Slowaken. Wanneer beschouwt hij zijn toernooi als geslaagd? "Zoveel mogelijk leren en ontwikkelen", vat hij zijn doel samen. Zijn EK is gelukt "als ik het toernooi verlaat als een betere speler". Daarmee doelt Vermeeren uiteraard op zijn prestaties binnen de lijnen, maar "ook achter de schermen" wil hij ervaring opdoen.

Geen verdediger
Tot slot werd er nog even een ballonnetje opgelaten. Gezien de vele geblesseerden in de achterhoede zou Vermeeren misschien een rijtje lager van waarde kunnen zijn. "Nee, daar heb ik met de coach niet over gesproken", weerlegt de Antwerpenaar. Volledig uit de lucht gegrepen zou het evenwel niet zijn. "Ik heb daar in mijn jongere jaren wel gespeeld, maar ik denk niet dat ik volledig het juiste profiel ben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.