Opvallend: Castagne mag geen info geven over Theate/Vertonghen

Castagne krijgt spreekverbod opgelegd over toestand van Theate en Vertonghen

15 juni om 13:45

De Belgische voetbalbond stuurde Timothy Castagne zaterdag naar de verzamelde pers. De rechtsachter praatte vrijuit, maar mocht over één onderwerp zijn mening niet geven: de fysieke toestand van Arthur Theate en Jan Vertonghen.

Het was best een opmerkelijk moment op de persconferentie. Toen een journalist in de zaal vroeg hoe Castagne het herstel van Theate en Vertonghen (die vrijdag opnieuw meetrainden met de groep) inschat, greep woordvoerder Stefan Van Loock in. Daarover mocht geen informatie gedeeld worden. "Daarom is het ook een gesloten training", merkte Van Loock schamper op.

Wat die tussenkomst nog wat opvallender maakt, is dat Castagne even voordien wél nog had mogen antwoorden op een gelijkaardige vraag, maar dan over Axel Witsel. Ook de Luikenaar is op de sukkel. "Hij doet zijn eigen ding", verwees Castagne naar de individuele revalidatie van Witsel. Dat kon Van Loock dus nog door de vingers zien.

Helemaal aan het einde van de persconferentie probeerde iemand uit de zaal trouwens nogmaals om iets los te peuteren over Theate en Vertonghen. Castagne begon al aan zijn uitleg, maar opnieuw kwam Van Loock tussen. Zou Domenico Tedesco misschien toch nog hoop koesteren dat (één van) beide heren fit geraakt/geraken voor de openingsmatch tegen Slowakije?