Ook kalender van Challenger Pro League bekend

Ook kalender van Challenger Pro League is bekend: Beveren-Lommel op speeldag 1

11 juni om 23:00

De Pro League heeft enkele dagen voor de start van Euro 2024 nog even de aandacht opgeëist. De kalender van de Jupiler Pro League is bekend gemaakt, maar dat geldt evenzeer voor de Challenger Pro League. De eerste speeldag brengt meteen enkele mooie affiches met zich mee.

Op het tweede niveau zijn in 2024-2025 nog steeds zestien ploegen actief, al zien die er niet allemaal hetzelfde uit. K. Beerschot V.A. en FCV Dender stegen naar de JPL, in hun plaats komen degradanten KAS Eupen en RWDM erbij. Voor het failliete KV Oostende werd het een afscheid in mineur, terwijl de jonkies van Standard Luik degradeerden naar de amateurreeksen. KSC Lokeren-Temse (terug van weggeweest) en RAAL uit La Louvière zijn de trotse nieuwkomers.

Beide promovendi mogen hun borst meteen insmeren op speeldag 1, die plaats vindt in het weekend van 16 augustus. De Lokeraars trekken naar Club NXT, RAAL wacht een streekduel bij Francs Borains. De affiches die het meest in het oog springen, zijn SK Beveren - Lommel SK en SV Zulte Waregem - Lierse SK. Die vier traditieclubs hopen stiekem op een terugkeer bij de elite.