‘Casteels verdient in S-A 40 keer meer dan Schmeichel bij Anderlecht’

‘Casteels verdient in S-A 40 keer meer dan Schmeichel bij RSC Anderlecht’

11 juni om 21:33

Koen Casteels (31) heeft VFL Wolfsburg transfervrij verlaten en zet zijn carrière voort in Saudi-Arabië. Casteels gaat naar Al-Riyadiya, daar gaat de doelman 10 miljoen euro netto paar jaar verdienen, weet DH. Naast Al-Riyadiya zat ook RSC Anderlecht achter de handtekening van de doelman aan.

Bij Anderlecht zou Casteels de vervanger geweest zijn van Kasper Schmeichel (37). De Deense doelman maakte in het afgelopen seizoen een afspraak met Anderlecht, wat betekende dat hij per jaar 250.000 duizend euro bruto ging verdienen. Dit is ruim 40 keer minder dan wat Casteels in Saudi-Arabië opstrijkt. 

De afspraak tussen Schmeichel en Anderlecht was voordelig voor paars-wit. Het is nog de vraag of Schmeichel ook volgend seizoen in het doel van Anderlecht staat. Mocht dit het geval zijn, dan wordt zijn salaris verdubbeld bij paars-wit. Dit was onderdeel van de constructie met Anderlecht.

De afspraak tussen Schmeichel en Anderlecht zorgde ervoor dat Schmeichel niet een van de grootverdieners werd bij Anderlecht. Meerdere spelers bij paars-wit kennen een flink salaris, dit komt alleen niet in de buurt van de 10 miljoen die Casteels gaat opstrijken. Schmeichel en Casteels staan allebei op het punt om te gaan beginnen aan het EK 2024 in Duitsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.