Rode Duivel Thomas Kaminski wil in Premier League blijven

Rode Duivel ziet seizoen in Championship niet zitten: 'Kaminski wil in Premier League blijven'

11 juni om 11:29

Hoewel het EK de prioriteit is de komende weken, speelt ook de transferperiode een rol in de achterhoofden van enkele Rode Duivels. Onder hen Thomas Kaminski, die persoonlijk kan terugblikken op een erg sterk seizoen in de Premier League. De doelman aast naar verluidt op een transfer.

Kaminski was afgelopen seizoen dé nummer één onder de lat bij Luton Town FC. Hij won de 'Premier League Save of the Season' en werd daarnaast door zijn ploegmakkers verkozen tot beste speler van het seizoen. De club degradeerde echter naar de Championship, maar daar zou Kaminski naar verluidt minder happig op zijn. 

Volgens La Dernière Heure hoopt Kaminski aan de slag te blijven in de Premier League. Het is nog maar de vraag wie er concrete interesse heeft in de Rode Duivel. De 31-jarige doelman ligt nog onder contract bij Luton, dat ongetwijfeld een gepaste transfersom zal willen vangen. Daarnaast lijken de plekjes in doel bij de Engelse eersteklassers allemaal bezet, behalve bij kersvers promovendus Ipswich Town. Daar kan de komende maanden uiteraard snel verandering in komen. 

Kaminski stond afgelopen seizoen 38 wedstrijden onder de lat bij Luton, waarin hij 2 clean sheets pakte. Hij moest zich in totaal 85 keer omdraaien. Zijn marktwaarde bedraagt 3 miljoen euro volgens Transfermarkt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.