'AC Milan bereikt akkoord met gewilde Zirkzee'

'Kompany grijpt naast Zirkzee (ex-Anderlecht), AC Milan bereikt akkoord'

10 juni om 14:36
Laatste update: 10 juni om 15:36

Volgens Italiaanse bronnen zou AC Milan een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht). Het enige struikelblok is voorlopig nog de commissie die zijn zaakwaarnemer eist. Zirkzee wordt al langere tijd in verband gebracht met meerdere grote clubs, waaronder ook het Bayern München van hoofdtrainer Vincent Kompany. 

Zirkzee heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract. Hierom zijn er geen onderhandelingen met Bologna nodig, aangezien de prijs duidelijk is. Alleen de persoonlijke voorwaarden en de commissie voor zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian moesten geregeld worden.

Volgens Calciomercato.com en Sportitalia heeft Milan al een van die problemen opgelost. De club zou akkoord zijn met de Nederlandse spits over een contract met een salaris van vier miljoen euro per jaar.

Zijn zaakwaarnemer had aanvankelijk een commissie van vijftien miljoen geëist. Hij ziet dit als een soort beloning voor het opnemen van Zirkzee's afkoopclausule in de deal met Bologna toen hij van Bayern München overkwam. Milan probeert dat bedrag terug te brengen naar tien miljoen en de gesprekken hierover lopen nog in Londen met Bologna-directeur Geoffrey Moncada.

Sky Sports meldt dat Arsenal en Manchester United afwachten wat er gebeurt. Maar met het tempo waarmee de Italiaanse topclub hieraan werkt, kan het te laat zijn voor hen om te voorkomen dat Zirkzee deze zomer naar San Siro gaat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.