AC Milan hoopt op komst Zirkzee

'AC Milan gaat aan het langste eind trekken in dossier van Zirkzee'

9 juni om 10:44

Bij AC Milan groeit het vertrouwen in de komst van Joshua Zirkzee, zo meldt transferjournalist Gianluca Di Marzio. De Italiaanse topclub hoopt Premier League-clubs en Juventus af te troeven in strijd om de handtekening van de Nederlander.

Binnen AC Milan vindt men de transfersom vooralsnog te hoog, maar er is vertrouwen dat het bedrag verlaagd kan worden. 'In de afgelopen dagen zijn er nieuwe contacten geweest en groeit de hoop op een positieve uitkomst van de kant van AC Milan', klinkt het.

AC Milan wil de komst van Zirkzee zo snel mogelijk compleet afronden, want er is veel concurrentie in strijd om de handtekening van de 23-jarige spits. Hij staat ook op het lijstje bij diverse clubs uit de Premier League en ook Juventus zit op het vinkentouw. 

Naar verluidt heeft Zirkzee een afkoopclausule ter waarde van veertig miljoen euro in zijn contract. Mocht een club bereid zijn om dat te betalen, hoeft er alleen onderhandeld te worden met diens zaakwaarnemer, Kia Joorabchian. Eerder vroeg hij een commissie van ongeveer vijftien miljoen euro, maar AC Milan hoopt dit bedrag te verlagen naar tien milljoen euro.

In het afgelopen seizoen was Zirkzee bij Bologna goed voor twaalf doelpunten en zeven assists in 37 wedstrijden in de Serie A en het Italiaanse bekertoernooi. De Nederlander heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Bologna.