Degryse blikt vooruit met Rode Duivels, ziet ook in groepsfase geen test

Degryse blikt vooruit met Rode Duivels: “Roemenië gezien, stelt werkelijk niets voor”

10 juni om 14:20
Laatste update: 10 juni om 15:35

Marc Degryse zag De Rode Duivels winnen van Montenegro en Luxemburg in de laatste oefenmatchen voor het EK 2024 in Duitsland. Degryse moet bondscoach Domenico Tedesco gelijk geven. Volgens Degryse was het beter geweest als de Rode Duivels onder elkaar elf tegen elf hadden gespeeld.

Degryse pakte er een pen en papier bij en schreef de elftallen van De Rode Duivels op. “Met achteraan Castagne, Witsel, Faes en De Cuyper, Onana en Mangala, Trossard, De Bruyne en Doku, en Lukaku in de spits —, dan zet ik daar tegenover: Openda in de aanval, Bakayoko, De Ketelaere en Carrasco, Vranckx en Vermeeren op het middenveld, en achterin...tja, daar heb ik voorlopig enkel Debast, aangezien Vertonghen en Theate nog niet hersteld zijn en Meunier is uitgevallen”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse wil hiermee benadrukken dat Faes en Witsel beter tegen Openda kunnen spelen voor het EK, dan tegen de spitsen van Montenegro en Luxemburg. “Ook de duels Carrasco tegen Castagne en Bakayoko tegen De Cuyper zullen interessanter zijn voor de bondscoach dan de tegenstand die Castagne en De Cuyper tegen Luxemburg hebben gekregen”, aldus Degryse.

Degryse sluit af door aan te geven dat De Rode Duivels het ook in de groepsfase gemakkelijk gaan krijgen. “De kans is zelfs groot dat we ook in de groepsfase niet echt zullen getest worden. Ik zag Roemenië bezig afgelopen week - dat stelt werkelijk niéts voor”, besluit Degryse. De Rode Duivels nemen het in Groep E op tegen Slowakije, Roemenië en Oekraïne. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.