Aleksander Ceferin  Uefa voorzitter ziet België als outsider op EK

'UEFA voorzitter Ceferin ziet 4 favorieten op EK, België is outsider'

10 juni om 11:05

UEFA-voorziter Aleksander Ceferin ziet alvast vier favorieten om het Europees Kampioenschap in Duitsland te winnen. De Rode Duivels zijn volgens hem niet kansloos, maar behoren tot de outsiders.

"Duitsland, Frankrijk, Engeland en Portugal zijn wat mij betreft de favorieten op dit EK", citeert RTL Ceferin. "Ik zeg ook altijd dat je Spanje nooit moet onderschatten. En dan heb je Kroatië, België, Nederland en misschien Denemarken."

Ceferin staat naar eigen zeggen al te popelen tot het EK begint. "Eindelijk weer een klassiek voetbaltoernooi in een land met veel voordelen", aldus de UEFA-voorzitter. Volgens hem is Duitsland altijd al een goede organisator gebleken. "En het is gemakkelijk om naar Duitsland te komen. Ik denk dat het een voetbalfeest wordt", besluit hij. 

Vrijdag trapt gastland Duitsland het EK op gang tegen Schotland. De Rode Duivels komen drie dagen later voor het eerst in actie op 17 juni tegen Slowakije. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.