Rode Duivel Wout Faes is ambitieus voor EK 2024

Faes ambitieus: "Willen de wereld laten zien hoe goed we zijn"

10 juni om 10:20

Vrijdag is het zover. Dan trapt gastland Duitsland het EK op gang in de openingswedstrijd tegen Schotland. Rode Duivel Wout Faes staat alvast te popelen om het beste van zichzelf te geven op het tornooi.

Ondanks we niet meer de grote favorietenrol hebben, gelooft Faes dat de Rode Duivels zichzelf zullen bewijzen op het EK. "We willen de wereld laten zien hoe goed we zijn", klinkt het bij HLN. "We zijn heel hongerig. Als wij agressief kunnen verdedigen en de bal hoog recupereren, dan zijn we gevaarlijk met jongens als Doku en Lukaku."

Faes kan alvast terugblikken op een goede voorbereiding. Tegen Luxemburg leverde hij zelfs een erg knappe assist af aan Leandro Trossard. De centrale verdediger van Leicester City voelt zich naar eigen zeggen in zijn sas bij de nationale ploeg. " Het is een zegen voor mij dat er een nieuwe wind waait binnen de sportieve staff", aldus Faes. "De coach geeft me veel vertrouwen en verantwoordelijkheden en daar hou ik van. Ik voel me goed en ben klaar voor het EK. Ik groei elke wedstrijd."

De Rode Duivels vertrekken woensdag richting Duitsland. Op de eerste wedstrijd van onze nationale ploeg is het wel nog even wachten tot 17 juni. om 18u staat de match met Slowakije gepland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.