'Priske heeft handtekening gezet bij Feyenoord'

'Feyenoord heeft handtekening binnen: Priske tekent driejarig contract'

9 juni om 23:32
Laatste update: 9 juni om 23:36

Feyenoord zal Brian Priske binnen 48 uur presenteren als nieuwe hoofdtrainer, zo meldt het Deense Tipsbladet. De oefenmeester, die als speler en trainer zijn sporen verdiende in België, wordt overgenomen van Sparta Praag en zou reeds voor drie jaar hebben getekend.

Priske komt voor een bedrag van anderhalf miljoen euro over van Sparta Praag. Er zou lang onderhand zijn over de afkoopsom, aangezien de Deen een clausule in zijn contract had staan van meerdere miljoenen euro's. Uiteindelijk heeft Feyenoord de oefenmeester dus voor een lager bedrag kunnen overnemen, nadat er met de trainer zelf al een akkoord was bereikt.

Het medium schrijft dat Prikse op 1 juli direct voor de groep zal staan bij Feyenoord, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat. Naar verwachting maakt Feyenoord de komst van de nieuwe trainer binnen 48 uur officieel bekend. Ook Voetbal International maakt melding van een driejarig contract voor Priske.

Zelf wilde Priske zijn huidige assistent, Lars Friis, meenemen naar Feyenoord. Hij lijkt echter hoofdtrainer te worden bij Sparta Praag. Priske voetbalde tussen 2003 en 2005 bij KRC Genk en van 2006 tot 2008 bij Club Brugge. Drie jaar geleden keerde hij als trainer terug naar ons land, maar het avontuur bij Royal Antwerp FC duurde amper één seizoen vanwege tegenvallende resultaten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.