Antwerp heeft beet, Costa neemt afscheid van Independiente

Antwerp heeft beet: linksback Costa neemt afscheid van Independiente op luchthaven

9 juni om 23:20

Royal Antwerp FC mag zich verheugen op een nieuwe linksachter. Ayrton Costa is op het vliegtuig gestapt richting ons land. De linksachter verlaat Independiente, de club van zijn hart. 

Antwerp jaagt al even op Costa en heeft nu raak geschoten. Het lokale ESPN wist de 24-jarige Argentijn te strikken bij zijn vertrek op de luchthaven. Na enkele weken met onderhandelingen heeft The Great Old een overeenkomst gevonden met Independiente. Naar verluidt betaalt de landskampioen en bekerwinnaar van 2023 tussen twee en tweeënhalf miljoen euro, met nog enkele bonussen. 

"Het waren behoorlijk lange dagen, we hebben langer gewacht dan normaal, maar gelukkig kon de verkoop plaatsvinden", liet Costa weten aan ESPN. De linksachter is blij met zijn transfer naar Antwerp. "Het is een hele mooie sprong. Ik geloof dat elke jongen ervan droomt om in Europa te spelen en vandaag was het gelukkig mijn beurt."

Tot slot had Costa nog enkele lovende woorden over voor zijn Argentijnse club, waar hij al zijn hele carrière onder contract lag. "Independiente is mijn thuis, het heeft mijn leven veranderd en ik zal er altijd dankbaar voor zijn", liet hij verstaan. Costa riep de fans van Independiente nog op om de spelers te blijven aanmoedigen.

Op de Bosuil lijkt het een bijzonder drukke transferzomer te zullen worden. Op de linksachter was er na het vertrek van Owen Wijndal sowieso (minstens) een versterking nodig. Costa moet dat hiaat nu opvullen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.