Rode Duivels opgepast: Slowakije haalt flink uit

Rode Duivels zijn gewaarschuwd: Slowakije veegt de vloer aan met Wales

9 juni om 22:55
Laatste update: 9 juni om 23:10

In hun eerste groepswedstrijd op Euro 2024 zullen de Rode Duivels Slowakije in de ogen kijken. Als we mogen afgaan op de voorbereidingscampagne, zal dat land haar huid duur verkopen. In hun uitzwaaiwedstrijd haalden de Slowaken Wales door de gehaktmolen: 4-0.

De algemene aanname over de EK-poule van de Rode Duivels is dat die best meevalt, maar een gewaarschuwd man is er twee waard. Slowakije heeft de afgelopen dagen namelijk flink wat vertrouwen getankt. De 4-0 van vorige woensdag tegen San Marino zei nauwelijks iets, maar diezelfde score behalen tegen Wales, dat is toch andere koek.

Nochtans duurde het tot diep in de eerste helft voor Slowakije op voorsprong kon klimmen. Oude rot Juraj Kucka, één van de bekendste namen in de selectie, plaatste de bal knap binnen. Na de rust drukte de thuisploeg stevig het gaspedaal in. Via Robert Bozenik, een Welshe own-goal en een laat doelpunt van Laszlo Bénes prijkte er na 90 minuten een 4-0 op het scorebord. Patrik Hrosovsky (KRC Genk) zat overigens de hele match op de bank.

Slowakije reist zo met koffers vol zelfvertrouwen af naar Duitsland. Daar staat op maandag 17 juni dus de wedstrijd tegen de Rode Duivels op het programma.