'Atalanta hoopt Milan nog te overtuigen rond De Ketelaere'

'Atalanta wil De Ketelaere nog steeds overnemen van Milan, maar lagere bonussen'

9 juni om 22:39
Laatste update: 9 juni om 22:52

Charles De Ketelaere heeft alles en iedereen overtuigd bij Atalanta Bergamo. De verwachting is dan ook al even dat de subtopper hem definitief zal overnemen van AC Milan, al is er van een akkoord nog geen sprake. Het wil namelijk nog wat euro's lospeuteren.

Atalanta huurde De Ketelaere dit seizoen van Milan, maar had bij de onderhandelingen ook een aankoopoptie van 22 miljoen euro bedongen. Het staat nu al vast dat La Dea het geen probleem vindt om die te betalen. Toch kan het plaatje financieel nog wat aantrekkelijker kleuren, meldt transferspecialist Nicolò Schira. In de oorspronkelijke deal zaten bijvoorbeeld ook voor vier miljoen euro aan bonussen. Die zou Atalanta graag nog wat verminderen.

Daar blijft het niet bij. Misschien wel nog belangrijker is het doorverkooppercentage dat beide partijen hadden afgesproken. Mocht Atalanta De Ketelaere later opnieuw van de hand doen, dan zou Milan nog eens tien procent opstrijken. De blauw-zwarten zouden dat graag anders zien, maar dat belooft een vette kluif te worden volgens Schira. I Rossoneri willen geen water bij hun wijn doen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.