Gian Piero Gasperini over Rode Duivel Charles De Ketelaere bij Atalanta Bergamo

Gasperini: "Meteen overtuigd dat De Ketelaere een spits is"

31 mei om 11:20

Terwijl de meeste Rode Duivels zich ondertussen gemeld hebben in Tubeke, werd Charles De Ketelaere nog niet gespot. De logische verklaring daarvoor is dat hij komende zondag nog het laatste duel in de Serie A met Atalanta tegen AC Fiorentina moet afwerken. Coach Gian Piero Gasperini sprak in aanloop naar het duel over de Rode Duivel.

De Ketelaere kan tot nu toe terugblikken op het beste seizoen in z'n carrière. Een groot contrast met vorig seizoen, toen het bij AC Milan maar niet wilde lukken. Het feit dat hij nu als (schaduw)spits wordt uitgespeeld, speelt daar een grote rol in. "Wanneer ik ervan overtuigd was dat De Ketelaere een spits is? Eigenlijk meteen", citeert HLN Gasperini. 

De coach zag al snel in dat De Ketelaere dicht bij het doel moet aangespeeld worden. "Ik heb het altijd gedacht: hoe verder hij van het doel staat, hoe moeilijker hij het heeft", aldus Gasperini. "Soms maak ik er met hem ruzie over, omdat hij graag terugzakt om de bal te kunnen raken, maar hij moet voorin blijven."

Een goede raad, zo is ondertussen gebleken. CDK slaagde er dit seizoen al veertien keer in de netten te doen trillen en leverde daarnaast tien assits af over alle competities heen. Benieuwd of hij zijn goede vorm kan doortrekken op het EK in Duitsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.