Transfer: Tottenham wil Hiroki Ito van Stuttgart

'Tottenham denkt aan verdediger met prijskaartje van 30 miljoen van Stuttgart'

9 juni om 18:30

Tottenham Hotspur hoopt zich deze zomer te versterken met Hiroki Ito. Dat meldt het Duitse Kicker. Eerder wees de verdediger van VfB Stuttgart aanbiedingen vanuit Saudi-Arabië nog resoluut van de hand.

Het Al Nassr van Cristiano Ronaldo was afgelopen winter nog in de markt voor Ito, terwijl Al Ahli recent ook aanklopte bij de Japanner. De linkspoot kon bij beide clubs een hoffelijk salaris opstrijken, maar bedankte daar vriendelijk voor. Nu is ook Tottenham in de markt voor Ito, zo klinkt het.

Ito is voor iets minder dan dertig miljoen miljoen euro op te pikken bij Stuttgart door de afkoopclausule die in zijn contract staat. Of Spurs een goede kans maakt op de handtekening van de achttienvoudig international, wordt nog niet duidelijk.

Afgelopen zomer wilde Sven Mislintat, die de verdediger nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Stuttgart, Ito graag naar Ajax halen. De Amsterdammers kwamen er echter niet uit met de oude club van Mislintat. Daardoor maakte niet Ito, maar Gaston Avila de overstap naar Ajax. De Argentijnse ex-speler van Royal Antwerp FC heeft tot dusver echter nog geen moment weten te overtuigen in de Johan Cruijff Arena.