Vervanger Thomas Meunier bij Rode Duivels op EK 2024

De mogelijke scenario's om de blessure van Meunier op te vangen op het EK

10 juni om 18:40
Laatste update: 10 juni om 18:40

De Rode Duivels trekken vol vertrouwen naar het EK in Duitsland, al is er ook een serieuze domper te verwerken. Thomas Meunier blesseerde zich in de oefenwedstrijd tegen Luxemburg en zal niet meereizen met zijn ploegmakkers, dat maakte de KBVB zondagmiddag bekend. Domenico Tedesco mag echter nog een vervanger oproepen, gezien het om een blessure gaat. Wat zijn de mogelijke scenario's om het uitvallen van Meunier op te vangen? Voetbalprimeur.be zet ze op een rijtje! 

Roeien met de riemen die je hebt
Bondscoach Domenico Tedesco besefte na de wedstrijd tegen Luxemburg meteen dat het er niet goed uitzag voor Meunier. Toch liet de bondscoach verstaan dat hij niet meteen geneigd is om een vervanger op te roepen. Timothy Castagne lijkt de certitude op rechts, terwijl Arthur Théate z'n terugkeer dichterbij komt en zijn plaatsvervanger Maxim De Cuyper het ondertussen voortreffelijk doet op de linksachter. In principe lijken de drie vleugelverdedigers - mede gezien hun polyvalentie - op zich voldoende te zijn, al mag er dan eigenlijk niks meer misgaan. 

Een extra wingback oproepen
De meest voor de hand liggende oplossing lijkt echter om een extra wingback op te roepen. Daarbij denken we meteen aan de naam Alessio Castro-Montes. De wingback van Union SG kan terugblikken op een erg sterk seizoen in de Jupiler Pro League en zou ongetwijfeld ook aanvallend z'n mannetje kunnen staan bij de Rode Duivels.

Daarnaast zijn er ook de pistes Kyriani Sabbe en Hugo Siquet niet ondenkbaar. De jonge rechtsachters deden het op hun beurt voortreffelijk het afgelopen seizoen en lijken klaar om internationaal hun opwachting te maken. 

Uiteindelijk zouden ook Thomas Foket en Killian Sardella eventueel nog kunnen opgeroepen worden, al lijkt dat net iets minder waarschijnlijk. De 29-jarige rechtsachter van Stade Reims kwam al sinds juni 2022 niet meer in actie voor de Rode Duivels, terwijl Sardella nog niet meteen bovenaan de hiërarchie lijkt te staan als back-up bij de nationale ploeg. 

Extra polyvalente speler?
Hoewel het niet meteen het meest voor de hand liggend lijkt, zou het misschien toch geen slecht idee zijn om een polyvalente speler mee te nemen. De rol die Castagne tegen Luxemburg vervulde, als meest aanvallende back, lijkt eigenlijk bijna ideaal te zijn voor Alexis Saelemaekers. Hij speelde op zijn beurt een erg sterk seizoen bij Bologna FC en zijn polyvalentie zou ongetwijfeld van pas kunnen komen. 

Wie ook naast een selectie greep is Koni De Winter. Van nature uit is hij een centrale verdediger, maar hij bewees in het verleden al bij Genoa dat hij ook op de rechtsachter makkelijk uit de voeten kan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.