Jeremy Doku over Rode Duivels op EK2024

Doku blinkt opnieuw uit bij Rode Duivels: "De coach vertrouwt mij"

9 juni om 12:40

De Rode Duivels waren heer en meester tegen het - relatief bescheiden - Luxemburg. Manchester City-winger Jérémy Doku lijkt alvast in bloedvorm te verkeren. Hij was opnieuw goed voor een assist en daarnaast een constante gesel voor de tegenstander. Hij reageerde na afloop op z'n prestatie. 

Doku lijkt alvast klaar om te knallen op het EK. En ook het publiek beseft dat maar al te goed. Wanneer de dribbelaar aan de bal komt ontstaat er een zekere opwinding in het stadion. "“Ik weet dat ik één op één gevaarlijk ben en dus is het kwestie van die momenten te kiezen", reageerde Doku na afloop voor de camera van VTM. "Vandaag heb ik die wel vaak gevonden."

Ook de tegenstander kent ondertussen zijn reputatie, met meestal een dubbele madekking tot gevolg. Al is dat geen nadeel volgend Doku. "Meestal stonden ze met twee of drie, maar dan komt er ruimte voor andere spelers en draai ik terug", aldus Doku. "Tot eer weer een één op één komt. De coach vertrouwt er ook op dat ik de juiste beslissingen maak."

De pijlsnelle winger, lijkt net als zijn ploegmakkers, alvast klaar om te knallen op het EK. Volgende week vrijdag trapt gastland Duitsland het tornooi op gang tegen Schotland. De Rode Duivels spelen op 17 juni hun openingswedstrijd tegen Slowakije.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.