Doku steekt veel op van Lukaku:

Doku steekt veel op van Lukaku: "Dat zorgt ervoor dat we een speciale band hebben"

3 juni om 22:40
Laatste update: 3 juni om 23:33

De Rode Duivels bereiden zich dezer dagen voor op Euro 2024. Voorlopig staan er enkel trainingen op het programma, woensdag en zaterdag volgen nog twee oefenduels. Jérémy Doku heeft het alvast naar zijn zin bij de selectie. Vooral Romelu Lukaku blijkt een inspiratiebron voor hem.

Doku en Lukaku zijn niet bepaald generatiegenoten, maar hebben wel hun verleden bij RSC Anderlecht gemeenschappelijk. De jongeling onderstreept de rol van zijn oudere ploeggenoot. Samen op de Play Station spelen, bijvoorbeeld, maar ook serieuzere dingen. "Ook op het veld zoeken we elkaar. Soms hebben we een discussie omdat we het niet eens zijn, maar misschien zorgt dat er ook wel voor dat we een speciale band hebben. We houden van elkaar en ik speel graag samen met Romelu, onze manier van spelen past goed bij elkaar." Doku hoopt Lukaku dan ook enkele assists te kunnen aanbieden op het EK.

Ook in de kleedkamer is Lukaku van grote waarde. "Romelu spreekt veel in de groep voor en tijdens wedstrijden, omdat hij veel ervaring heeft." Wanneer het eens minder loopt, staat de aanvaller klaar. "Hij durft ons ook wakker schudden als het nodig is, want hij weet dat het snel kan gaan in het voetbal en dat je altijd voor de volle 100% moet geven", besluit Doku.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.