Jan Mulder over Rode Duivel Jeremy Doku op EK 2024

Mulder steekt lof niet onder stoelen of banken: "Doku is straks wereldsensatie"

9 juni om 14:13

De Rode Duivels wisten zaterdag overtuigend te winnen, in hun uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg. Uitblinkers van dienst waren Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Jérémy Doku. Die laatste zou wel eens een absolute sensatie kunnen worden, volgens analist Jan Mulder.

Mulder geniet met volle teugen van de speelstijl van Doku en beseft dat hij daar niet de enige in is. "Als we niet oppassen is hij straks een wereldsensatie, hé", zei Mulder voor de camera bij VTM. "Hij doet me denken aan de tijd van Garrincha en de grote Braziliaanse demarrage."

Doku etaleerde opnieuw zijn explosieve frivoliteit tegen de Luxemburgers. "Hij is verschroeiend en prachtig om te zien", aldus Mulder. "Doku is een waardige vervanger voor Eden Hazard."

Het ziet er inderdaad naar uit dat de pijlsnelle winger van Manchester City in topvorm is. Dat kan ook gezegd worden van zijn ploegmakker, Kevin De Bruyne. Er bestaat geen twijfel over dat het duo straks van levensbelang zal zijn op het EK. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.