Peter Vandenbempt over blessure Thomas Meunier Rode Duivels

Vandenbempt: "Uitvallen Meunier is serieuze aderlating voor Rode Duivels"

9 juni om 14:32
Laatste update: 9 juni om 09:32

De Rode Duivels behaalden een mooie 3-0 zege tegen Luxemburg. Toch was het een zege met een zwart randje. Al na 13 minuten moest Thomas Meunier naar de kant en het ziet er zelfs naar uit dat hij niet op tijd fit raakt voor het EK in Duitsland. Peter Vandenbempt reageert op de tegenvaller. 

Enkele dagen geleden stond hij de pers nog opgetogen te woord, over het feit dat hij opnieuw bij de Rode Duivels mocht spelen. Nu zal Meunier hoogstwaarschijnlijk toch het EK aan zich voorbij moeten laten gaan. "Voor de Duivels is dit een tegenvaller", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Een goede en scherpe Meunier, zoals het voorbije halfjaar bij Trabzonspor, kon deze ploeg echt wel gebruiken. Zeker gezien zijn toernooiervaring."

De spoeling op de backs is al relatief dun, gezien ook Arthur Théate nog steeds in de lappenmand ligt. Enkel Timothy Castagne en Maxim De Cuyper - die het uitstekend doet - blijft dan nog over. Toch ziet het er niet naar uit dat Tedesco een vervanger zal oproepen indien nodig. Vandenbempt heeft daar wel begrip voor. "In principe is er genoeg volk, maar veel mag er wel niet meer gebeuren", zegt Vandenbempt. "Dat Tedesco normaal geen vervanger haalt? Ik zie ook niet meteen iemand die hetzelfde kan brengen als Meunier."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.