De Condé over hoofdtrainer Fink bij KRC Genk

De Condé over T1 Fink: “Kan club tot leven brengen, weet wat winnen is”

7 juni om 11:09
Laatste update: 7 juni om 11:20

Dimitri De Condé, de technisch directeur van KRC Genk, legt uit waarom Genk voor Thorsten Fink als hoofdtrainer heeft gekozen. Fink komt over van STVV en volgens De Condé heeft Fink zich bewezen als een winnaar.

De Condé legt uit hoe Genk is uitgekomen bij Fink als de nieuwe hoofdtrainer. “Hoe hij een club tot leven kan brengen, dat heeft hij vorig seizoen bewezen. Iemand die weet wat winnen is. Heeft destijds de Champions League gewonnen met Bayern München”, vertelt De Condé aan Het Laatste Nieuws.

De Condé wordt vervolgens gevraag of Genk tot leven gewekt moet worden. “Nee niet echt, eigenlijk heeft de club heel hard geleefd dit seizoen. Hoogste aantal toeschouwers in de laatste jaren. Maar als je de sportieve doelen niet haalt, dat zindert wel even na”, aldus De Condé.

“Zoals de nieuwe coach ook aangaf. Elk negatief moet je iets positiefs uit proberen te halen. Voor elke stap achteruit moet je er twee vooruit proberen te zetten. De basis is er bij Genk, maar een frisse wind is nodig, dat begint met de trainer. We gaan in de kern kijken wat er nodig is om nog meer de frisse wind te hebben, een nieuwe doorstart”, besluit De Condé.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.